ΕΔΕΕ

Πίσω 13/4/2021

Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στις κριτικές επιτροπές Cannes Lions

Ο Πάνος Σαμπράκος, Chief Creative Officer της Ogilvy, θα είναι ο πρώτος κριτής στην ιστορία του φεστιβάλ δημιουργικότητας Cannes Lions, που προέρχεται από την Ελληνική αγορά. Θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής για την κατηγορία Entertainment Lions.  

Σύμφωνα με τη Μαρία Κάντζα, Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΕ: «Έπεσε ένα «κάστρο» και είμαστε χαρούμενοι γι΄αυτό. Πρώτη φορά ένας επαγγελματίας από τη δική μας αγορά γίνεται κριτής στο φεστιβάλ των Καννών. Ως αντιπρόσωποι του φεστιβάλ στην Ελλάδα, το επιδιώξαμε και το πετύχαμε. Είμαστε περήφανοι για τον Πάνο, αλλά αυτό που θέλουμε περισσότερο είναι να ακολουθήσουν και άλλοι. Το ταλέντο υπάρχει, επιμονή χρειάζεται. Από εμάς και από τους πελάτες μας».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σαμπράκο: «Είναι μεγάλη μου τιμή να μπορώ να εκπροσωπήσω την χώρα μας και την αγορά μας σε ένα τέτοιο επίπεδο. Από την αρχή της καριέρας μου στην διαφήμιση, κοιτούσα με θαυμασμό τα έργα που ψήφιζαν οι επιτροπές στις Κάννες, ως τα καλύτερα στον κόσμο. Το όνειρό μου ήταν πάντα να καταφέρω κι εγώ να κερδίσω κάποτε, ένα βραβείο στις Κάννες. Αφού κατάφερα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα αρκετές φορές, ο στόχος μου έγινε να μπορέσω μια μέρα να είμαι μέλος του jury. Μετά από έναν χρόνο αναβολών, αυτή η ημέρα έφτασε και πλέον εύχομαι να μπορέσω με την σειρά μου, μαζί με την εξαιρετική μας επιτροπή, να δικαιώσουμε τα όνειρα όσων στέλνουν τις καλύτερες δουλειές τους στα φετινά Entertainment Lions, από όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΔΕΕ για την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια. Τα Ermis ήταν πάντοτε το βήμα που μου έδωσε την ώθηση στον διεθνή στίβο. Και θα ήθελα να ευχαριστήσω και όλους τους πελάτες, φίλους και συνεργάτες που μαζί κάναμε τις δουλειές που με έφεραν σε αυτή την τιμητική θέση».

Το φετινό φεστιβάλ Cannes Lions, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακά, από τις 21 έως και τις 25 Ιουνίου.

 

Η Ένωση Εταιριών Διαφήμισης και Επικοινωνίας Ελλάδος (ΕΔΕΕ), αποτελεί τον επίσημο εκπρόσωπο του Φεστιβάλ Δημιουργικότητας των Καννών (International Festival of Creativity) στην Ελλάδα.

ecca
icco
IMC
FEDMA
CANNES LION
Discover Greece