13ος Διαγωνισμός Young Lions Competitions Greece

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Root Artspace, η τελετή απονομής του 13ου Διαγωνισμού Young Lions Competitions Greece, o οποίος διοργανώνεται από την ΕΔΕΕ. Το θέμα του φετινού διαγωνισμού δόθηκε σε συνεργασία με την Colour Youth και αφορούσε την κοινότητα LGBTQ νέων Αθήνας.

Οι διαγωνιζόμενοι κατέθεσαν έργα στις κατηγορίες Film, Print, Cyber, Design και για πρώτη φορά φέτος PR. Συνολικά κατατέθηκαν στο διαγωνισμό 142 συμμετοχές από 75 ζευγάρια:
-17 στην κατηγορία Film
-58 στην κατηγορία Print
-19 στην κατηγορία Cyber
-30 στην κατηγορία Design και
-18 στην κατηγορία PR.

Οι νικητές των τεσσάρων κατηγοριών που θα έχουν τη δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τον Ιούνιο την Ελλάδα, στο διαγωνισμό Cannes Young Lions είναι:

Κατηγορία Film
Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Film, απέσπασαν οι Κατερίνα Τσούμπα και Δημήτρης Βασδέκης στελέχη της εταιρίας Solid, για το έργο τους με τίτλο «Φούξια».

Κατηγορία Print
Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Print, απέσπασαν οι Ιάσονας Καμπάνης / CAMCON Υπηρεσίες Διαφήμισης και Άννα Ζουμή / Frank, για το έργο τους με τίτλο «B&G».

Κατηγορία Cyber
Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Cyber απέσπασαν οι Αθανασία Λυκούδη και o Παναγιώτης Παπαματθαίου στελέχη της OgilvyOne Worldwide Athens, για το έργο τους με τίτλο «Internet of Discriminations». 

Κατηγορία Design
Το 1ο βραβείο στην κατηγορία Design απέσπασαν οι Κατερίνα Μηλιαράκη και Μαριάννα Πεφάνη της The Newtons Laboratory, για τον ανασχεδιασμό του λογοτύπου της Colour Youth.

Τη διοργάνωση υποστήριξαν:
Lion Prince: Google, Foss Productions, Rascal
Lion Messenger: neolaia.gr, Popaganda
Υποστηρικτές: Math Studio, Ideal Image, Snapbox, Musou
Χορηγός Κλαδικής Επικοινωνίας: Marketing Week / Daily Fax