ΕΔΕΕ - TEDxAcademy

Το TED (Technology, Entertainment, Design), ένα ετήσιο διεθνές event που συγκεντρώνει κορυφαίους ομιλητές ανά τον κόσμο, με στόχο να προβάλει κάθε φορά σημαντικές ιδέες για το μέλλον. Οι ομιλητές προέρχονται από κάθε χώρο της κοινωνίας, της επιστήμης και της οικονομίας.

Στην Ελλάδα φέτος οργανώνεται το πρώτο TEDxAcademy, με θέμα:

"What Greece needs NOW, Our Vision for Greece"

Θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο Μπενάκη (Πειραιώς) στις 4 Οκτωβρίου 2010.
Κύριο αντικείμενο της συνεργασίας είναι η συμμετοχή των εταιριών – Μελών μας και των ανθρώπων που τις στελεχώνουν, μέσα από ξεχωριστές υποβολές video, καθεμία από τις οποίες θα έχει το δικό της ιδιαίτερο ύφος και περιεχόμενο, ελεύθερα, πάνω στο θέμα.

Θα θέλαμε, λοιπόν, να προσκαλέσουμε όλους εσάς, να δημιουργήσετε ένα video 1-3’ max, το περιεχόμενο του οποίου θα εκφράζει την άποψή σας για το θέμα "What Greece needs NOW, Our Vision for Greece".

Ενημερώστε μας άμεσα για την συμμετοχή σας και στείλτε μας το τελικό video μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2010.

Πληροφορίες για το TEDx

- Video introduction του TEDx θα βρείτε στο http://www.ted.com/pages/view/id/416
- Επισκεφτείτε εξαιρετικές ομιλίες στο www.ted.com
- Περισσότερες πληροφορίες για το TEDxAcademy στο www.tedxacademy.com

Οδηγίες για το Video (1-3’ max) που θα ετοιμάσετε

- Tο visual material που θα μας αποστείλετε θα πρέπει να είναι rights free.

- Σύμφωνα με τις προδιαγραφές του TED, πριν από την κατάθεση του video θα πρέπει να έχετε ήδη υπογράψει το release form για την απελευθέρωση των πνευματικών δικαιωμάτων όσον αφορά την διάθεση του δημιουργικού.

- Εδώ θα βρείτε το Speakers Toolkit για να πάρετε μια ιδέα για το ύφος της διοργάνωσης και τις οδηγίες προς τους ομιλητές.

- Εδώ θα βρείτε το event profile.

- Tις προδιαγραφές για την δημιουργία του video που θα μας αποστείλετε θα τις βρείτε στο http://www.ted.com/pages/view/id/375

- Από την στιγμή που θα μας αποστείλετε το  τελικό video, η ΕΔΕΕ και το TEDxAcademy θα έχουν το δικαίωμα να τα "ανεβάσουν" στο site ή να χρησιμοποιήσουν αποσπάσματά τους σε ενιαίο teaser για το  TEDxAcademy event announcement.
Σαν αναφορικό δείγμα μπορείτε να δείτε ανάλογο video από την  διοργάνωση του TEDxAmsterdam στο http://www.youtube.com/watch?v=IfyYVeUEhPw&feature=related

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη Μαρία Κάντζα και την Έλενα Τσιλίκα στην ΕΔΕΕ και με την TEDx Curator Νίκη Συροπούλου στο nsiropoulou@mac.com.